Haemme AKTIIVISIA VAIKUTTAJIA liiton toimintaan

30.8.2017

Nyt olisi tarjolla mielenkiintoisia mahdollisuuksia vaikuttaa liiton toimintaan, työterveyshoitajan työhön, koulutukseen ja asemaan työelämässä.

Miksi kannattaa ryhtyä ehdokkaaksi liiton hallitukseen tai puheenjohtajaksi?

Työskentely puheenjohtajana tai hallituksessa on näköalapaikka. Toimijoilla on aina viimeisin tieto siitä, mitä työterveyshuollossa ja sen toimintaympäristössä tapahtuu. Oman alansa ammattilaisena ja asiantuntijana hallituksen jäsen pääsee vaikuttamaan työmme ja asemamme tulevaisuuteen työterveyshuollossa, suomalaisessa terveydenhuollossa ja koko työelämän ja yhteiskunnan kehityksessä. Meillä on hyvät vaikutusmahdollisuudet erilaisissa verkostoissa. Toimimme yhteistyössä mm. sosiaali- ja terveysministeriön ja Kelan kanssa niiden neuvottelukunnissa. Hallitus käsittelee neuvottelukunnissa meneillään olevia asioita sekä liiton kannanotot ja lausunnot työterveyshuoltoon liittyvissä asioissa.

Hallitus käsittelee myös jäsenten työsuhteeseen liittyviä työehtosopimus- ja työlainsäädäntöasioita kaikilta työmarkkinasektoreilta. Kehitämme työehtoja ja työelämää vaikuttamalla Akavassa ja sen neuvottelujärjestöissä.

Hallituksen jäsenenä voisit vaikuttaa siihen, millainen liitto jäsenillämme on. Voisit tuoda paikallisosastosta ja työpaikoilta viestiä hallitukseen asioista, jotka kulloinkin puhuttavat jäseniämme. Osaamistasi hallituksessa tarvitaan sekä työterveyshuollon että työelämän asioissa, palvelusuhteen edunvalvontaa unohtamatta.

Hallituksesta vaihtuu vuosittain puolet

Liiton hallituksessa on kuusi varsinaista ja kuusi varajäsentä, joista puolet on erovuorossa aina kaksivuotiskauden jälkeen. Marraskuussa pidettävässä syysliittokokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä erovuoroisten tilalle hallituksen jäsenet ja varajäsenet toimikaudelle 2018 - 2019.

Ehdokasasettelun aika on nyt

Syysliittokokous pidetään Peurungassa 16.11.2017. Vaalitoimikunta on käynnistänyt hallituksen jäsenten ja varajäsenten ehdokasasettelun, joka päättyy 30.9.2017. Voit asettua ehdolle vielä syysliittokokouksessa.

Lisätietoja antavat vaalitoimikunnan jäsenet
Marja Alanne marja.alanne@stockmann.com
Irene Tikkanen Irene.tikkanen@vantaa.fi
Sonja Sulkko sonja@sulkko.fi
Eve Becker eve.becker@stthl.fi