Puheenjohtaja Pilvi Österman valittiin jatkokaudelle

17.11.2017

Suomen Työterveyshoitajaliiton syysliittokokous valitsi Pilvi Östermanin puheenjohtajaksi kaudelle 2018-2019.


”Viime vuodet liitossa ovat olleet työntäyteisiä, uudistuksia ja sisältäneet runsaasti muutoksia. Hallitus on katsonut tulevaan ja kehittänyt liittoa ja sen hallintoa modernisoiden. Soteen integroituminen, koulutuksen turvaaminen ja työterveyshoitajan roolin edistäminen ovat mielestäni tärkeimpiä painopisteitä liiton seuraavien toimintavuosien näkökulmasta.” -sanoo Pilvi Österman.

Österman on toiminut liiton puheenjohtajana maaliskuusta 2015 ja edustanut liittoa myös kansainvälisesti. Hänet valittiin hallituksen varajäseneksi 2010, Kansainvälisen jaoksen jäseneksi ja jaoksen puheenjohtajaksi 2012 - 2015. Kansainvälinen toiminta on käsittänyt eurooppalaisessa Työterveyshoitajien organisaatiossa (Federation Of Occupational Health Nurses within EU, FOHNEU) vuodesta 2011, jossa toimin hallituksessa sihteerin tehtävässä 2012-2015. Olen myös kansainvälisen työterveyshuollon komitean, International Commission of Occupational Health (ICOH) sekä SCOHN (Scientific Commitee for Occupational Health Nurses) jäsen.

Pilvi Österman on toiminut työterveyshoitajana vuodesta 2000 ja työskennellyt erilaisissa työterveyshuollon asiantuntija- esimies- ja kehittämistehtävissä. Hänen päätyönsä on palvelupäällikkönä Aavassa. Koulutukseltaan Österman on Terveystieteiden maisteri Itä-Suomen Yliopistosta.