Vuoden 2017 Työterveyshoitaja on Johanna Hilakari

17.11.2017

Suomen Työterveyshoitajaliitto valitsi Vuoden 2017 Työterveyshoitajaksi Johanna Hilakarin Kaarinasta


Johanna Hilakari on työskennellyt työterveyshuollossa yli 30 vuotta ja nähnyt sekä työelämän että työterveyshoitajan työn muutoksen. Hän on toiminut monissa työterveyshuollon eri tehtävissä: työterveyshoitajana, vastaavana työterveyshoitajana sekä ETK-kouluttajana. Terveystalossa hän on työskennellyt vuodesta 2012 lähtien. Hänet tunnetaan ammattitaitoisena ja positiivisena paitsi Terveystalossa myös Turun talousalueen työterveyshuollon palvelutuottajien ja asiakasyritysten piirissä.  Johanna on aktiivisesti toiminut oman ammatillisen osaamisen kehittäjänä. Hän on kouluttanut itseään työn ohessa ja on jatkuvasti pitänyt huolta omasta osaamisestaan ja ammatillisesta pätevyydestään.

Työterveyshoitajana, kollegana ja työntekijänä Johanna on vertaansa vailla: Johannan tapa tehdä työtä asiakasyritysten ja asiakkaiden kanssa on kokonaisvaltainen – hänen vahvuuksiaan on toisen kuunteleminen, kunnioittaminen ja vahva ammatti-identiteetti. Johanna tekee työtään suurella sydämellä ja syvällä intohimolla. Hänelle on luontaista kannustaa ja motivoida sekä asiakkaita että työkavereita parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Nämä ominaisuudet tekevät hänestä vuoden työterveyshoitajan suosittelijoiden mielestä.

Asiakasyritysten edustajien luonnehdintoja Johannasta ja hänen työtavastaan:

 ”Ystävällinen, ihmisläheinen ja sosiaalinen, erittäin helppo asioida kaikissa asioissa. Hän on ammattilainen ja ottaa hyvin huomioon kaikkien osapuolten kannan. Jämäkkä ja uskaltaa sanoa miten asiat on, ettei asia lähde väärille raiteille. Lisäksi hän on oma-aloitteinen ja yrittää aina parhaansa. – Jussi Jalonen, Vehon Etelä-Suomen aluehuoltopäällikkö”

”Johanna toimii rautaisella ammattitaidolla, on erittäin osaava laaja-alaisesti ja hänen kanssaan on ilo tehdä yhteistyötä. Johannaan voi luottaa, että hän selvittää aina asiat ripeästi, ja varmasti on hoitajan roolissa potilaan suuntaan erityisen tarkka ja tunnollinen. Yrityksen näkökulmasta katsottuna Johanna osaa asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja tuoda asiat uskottavasti ja realistisesti asiakkaan tietoon”. – Anu Källman Eltel Networks Oy:n työhyvinvointi¬päällikkö

Tiivistetty hakemuksesta, jonka on kirjoittanut:
Jaana Parkkila, vastaava työterveyshoitaja, Terveystalo Turku, Aninkainen